Om oss

 

 

Her er vi, Lisa, Charlotte og Cecilie som sammen driver Oslo Blomsterverksted AS. Vi kaller oss blomsterbønder og synes det er en gave å tilby lokaldyrkede blomster til Oslos befolkning. Cecilie og Charlotte er gartnere og passer på at åkeren trives og blomstrer. Lisa er blomsterdekoratør og boltrer seg fritt i verkstedet med det som til enhver tid er klart for høsting i åkeren. Arbeidet er stort sett manuelt fra vi sår til vi høster. Vi dyrker på naturens premisser og deler plassen med nærmiljøets pollinerende insekter og mikrolivet i jorda. Vi er evig takknemlige for det enorme arbeidet våre forgjengere, Ida og Anja i Blomsterhagen, har lagt ned i blomsteruniverset på Abildsø i Oslo.

Miljøvennlig og lokal. Åkeren og verkstedet ligger side om side, så mer kortreiste og holdbare blomster skal du med andre ord lete lenge etter. Vi er et bærekraftig alternativ til store deler av den øvrige blomsterbransjen som paradoksalt nok setter store klimaavtrykk. For fortsatt er de aller fleste blomster som selges i Norge produsert i Afrika, Sør-Amerika og Sør-Europa. Blomster er ferskvare og må fraktes med fly for å kunne rekke frem til den norske forbrukeren. Det er liten eller ingen dokumentasjon tilgjengelig rundt produksjonsforholdene i opphavslandene til disse blomstene, ei heller om blomstene er dyrket frem med eller uten kjemikalier. Dessuten går ofte blomsterproduksjonen på bekostning av allerede begrensede vannressurser i tørkeutsatte områder.

Vi ønsker å bidra til en mer ærlig, kortreist og miljøvennlig blomsterproduksjon og håper kundene våre setter pris på det. 

Velkommen innom oss :)